Laadpaal installatie

Gemakkelijk & goedkoop je elektrische auto thuis opladen

Alles wat je wilt weten over thuis laden

Waarom een eigen laadstation?

Elektrische auto’s zijn in opmars! En dat is niet gek. De aanschafprijzen dalen en het aanbod wordt steeds breder. Daarnaast is voor bepaalde modellen subsidie beschikbaar en zijn ze goedkoper in de wegenbelasting. Bovendien weet je dat je een bijdrage levert aan een schoner milieu doordat de auto geen uitstoot heeft. Daarnaast hoef je ook niet meer te tanken! Dit scheelt ook aanzienlijk in de maandelijkse kosten.

Maar zelfs een elektrische auto rijdt niet op lucht: die rijdt op stroom. De accu kun je opladen bij een laadpunt bij een tankstation, bij een parkeerplaats, of misschien wel bij je werk. Hier betaal je een vergoeding voor. Daarom willen veel eigenaren van een elektrische auto een laadpaal thuis laten installeren. Logisch! Van der Veen ZON helpt jou graag met een goed en netjes aangesloten laadpaal in heel Friesland.

Voordelig laden is niet het enige voordeel

Laden wanneer jij tijd hebt

Je rijdt op voordelige stroom

Heb je zonnepanelen? Dan rijd je zelfs bijna gratis

Je kunt je auto (in de toekomst) als huis-accu gebruiken met een 3-fase aansluiting

Beter voor de auto-accu dan snelladen

Een laadpaal thuis is veilig

Een laadpaal aan huis, laadt je auto langzamer op dan een snellader onderweg. Dit klinkt misschien als een nadeel, maar heeft juist veel voordelen! Heel snel laden is niet goed voor een accu, niet voor die van je telefoon, niet voor die van je auto. Hierdoor gaat je accu langer mee, wat ook een financieel voordeel brengt. En doordat hij warm wordt dan met snelladen, is er ook veel minder brandgevaar. Wel zo’n prettig idee als je er naast ligt te slapen!

De laadpaal of wallbox wordt naast je oprit of aan je gevel gemonteerd door een gecertificeerde installateur die de montage van de laadpaal en de aanpassing in de meterkast zorgvuldig en vakkundig uitvoert.

Kies voor Alfen of Wallbox

Bij Van der Veen ZON installeren we laadpalen van Alfen en Wallbox. Beide merken bieden stijlvolle, compacte laadpunten die robuust en slim zijn. Waardoor ze zowel binnen als buiten gemonteerd kunnen worden. Verkrijgbaar in zwart of wit.

De Alfen Single S biedt slimme functionaliteiten voor een scherpe prijs. Robuust, veilig en slim. Verkrijgbaar met verschillende vermogens en met een los of vast stekkersnoer. Bovendien is deze laadpaal in Nederland ontwikkeld en werkt met verschillende systemen.

Wallbox biedt meerdere typen laadpalen voor thuisgebruik. Het populairst is de ultrakleine Pulsar Plus, die toch beschikbaar is met een laadvermogen tot 22 kW. De lichtere varianten zijn erg scherp geprijsd.


Wat kost een laadpaal thuis installeren?

Heb je besloten dat je een laadpaal thuis wilt, dan ben je natuurlijk ook benieuwd naar de kosten. Deze worden bepaald door de keuzes die je maakt. Bijvoorbeeld over welk type lader het wordt en welke accessoires je afneemt, en afstand van de laadpaal tot de meterkast, een muurbevestiging of paal. Hierdoor kunnen we zonder informatie geen duidelijke richtprijs afgeven. We stellen graag een vrijblijvende offerte voor je op.


Wat is de terugverdientijd van een laadpaal?

De terugverdientijd van een laadpaal wordt bepaald door 4 factoren: de aanschafprijs van de auto, hoe energiezuinig je auto is, hoeveel je rijdt en de energieprijzen. Vooral de veranderende energieprijzen zorgen voor veel variatie in de terugverdientijd, maar in het slechtste geval is het een kleine 5 jaar. In het gunstigste geval slechts 2.

Zelf laden wordt pas echt voordelig met zonnepanelen! Dan heb je de investering binnen een jaar terug!

Ook handig om te weten: een elektrische auto gebruikt tijdens het laden de opbrengt van ongeveer 8 panelen. 
Laadpaal installeren in

Leeuwarden en Friesland

Van der Veen ZON is jouw betrouwbare partij voor de installatie van jouw laadpaal in Friesland en Leeuwarden. We zorgen er niet alleen dat de installatie volgens de regels gebeurt, maar spannen ons in om de installatie zowel in de meterkast als van de laadpaal zelf, netjes en zorgvuldig uit te voeren.

Benieuwd naar een vrijblijvende offerte? Neem contact op en we regelen het!