accu voor thuis

Thuisaccu voor opslag zonne-energie

Overdag gratis laden, 's avond gratis stroom

Alles wat je wilt weten over de thuisaccu

Een thuisaccu of thuisbatterij wordt geïnstalleerd om elektriciteit op te slaan voor gebruik op momenten van hoge vraag, kostenbesparing, energieonafhankelijkheid, duurzaamheid en netstabilisatie. Je hoeft hier zelf niets voor te doen om het meeste te profiteren. De thuisaccu, omvormer en slimme app bepalen wanneer het voordelig is om stroom te laden, ontladen of terugleveren.

Waarom een thuisaccu?

Meer eigen energie gebruiken

Met een thuisaccu kun je de zonne-energie die je overdag opwekt en niet meteen verbruikt, opslaan voor gebruik tijdens de avonduren of 's nachts. Hierdoor kun je meer van je zelfopgewekte energie gebruiken en minder afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet. De accu laadt overdag op en deze stroom wordt 's avonds en 's nachts gebruikt. De volgende ochtend is de accu leeg en kan hij weer opnieuw volladen voor de volgende avond. 

Onafhankelijker van het elektriciteitsnet

Als je een betrouwbare thuisaccu hebt, kun je gedeeltelijk of zelfs volledig off-grid gaan. Dit betekent dat je niet langer volledig afhankelijk bent van het elektriciteitsnet. Hierdoor heb je geen last van stroomstoringen of, wat steeds vaker voorkomt, black-outs door overbelasting van het stroomnet.

Financiële besparingen

Het opslaan van zonne-energie uit eigen zonnepanelen kan leiden tot aanzienlijke besparingen op je energierekening. Je kunt overdag gratis, zelfopgewekte energie gebruiken en je accu opladen. 's avonds verbruik je deze energie. 


Naast de strategie om zo min mogelijk stroom in te kopen, is het ook mogelijk om in te zetten op zo veel mogelijk salderen.

Milieuvriendelijkheid

Het gebruik van een thuisaccu kan de milieuvriendelijkheid van je zonnepanelen vergroten, aangezien je 's avonds geen (grijze) energie van het stroomnet hoeft te gebruiken. Hierdoor verlaag je je CO2-voetafdruk doordat je minder afhankelijk bent van fossiele brandstoffen. Thuisaccu's kunnen je helpen om energie efficiënter te gebruiken. Je kunt je energieverbruik plannen op basis van je opgeslagen energie, wat kan leiden tot bewuster energiegebruik. Door zonne-energie op te slaan en te gebruiken, draag je bij aan het verminderen van de vraag naar niet-hernieuwbare energiebronnen, wat een positieve impact heeft op het milieu en de samenleving als geheel.

Toekomstbestendigheid

 Een thuisaccu kan ook dienen als een vorm van energieopslag voor de toekomst, met het oog op mogelijke veranderingen in de energie-infrastructuur en -tarieven.

Investeringsrendement

Afhankelijk van de energieprijs en de omvang van je zonne-energiesysteem, kan de investering in een thuisaccu zichzelf in de loop der jaren terugverdienen.

Een thuisaccu is veilig

Over het algemeen zijn thuisaccu's veilig, maar er zijn enkele belangrijke overwegingen:

Kwaliteit van het systeem:  De veiligheid van een thuisaccu hangt af van de kwaliteit van het systeem en de installatie. Het is essentieel om producten van gerenommeerde fabrikanten te kiezen en professionele installatie te laten uitvoeren.

Onderhoud: Regelmatig onderhoud is nodig om ervoor te zorgen dat de thuisaccu goed blijft functioneren en veilig is. Dit omvat onder andere het controleren van de bedrading en de staat van de batterij.

Locatie: Het is belangrijk om de thuisaccu op een veilige locatie te installeren, bij voorkeur in de garage van het huis of in een goed geventileerde ruimte, om de kans op oververhitting of brand te minimaliseren.

Thermisch beheer: Thuisaccu's moeten beschikken over geavanceerde thermische beheersystemen om oververhitting te voorkomen, wat de veiligheid kan waarborgen.

Noodprocedures:  Het is verstandig om noodprocedures te hebben voor het geval er toch problemen optreden, zoals een mogelijke brand. Dit kan onder meer doormiddel van het installeren van bijvoorbeeld rookmelders.

.

Meer rendement halen uit je zonnepanelen?

Wat kost een thuisaccu?

Heb je besloten dat je een thuisaccu wilt? Dan ben je natuurlijk ook benieuwd naar de kosten. Deze worden bepaald door de keuzes die je maakt. Bijvoorbeeld over welk type accu het wordt en hoeveel capaciteit deze moet hebben. Populair is om te kiezen voor een modulair systeem: beginnen met een beetje opslag, wat later uitgebreid kan worden.

Wat is de terugverdientijd van een thuisaccu?

De techniek staat op dit moment in de kinderschoenen, en is vooral interessant voor hen die voorop willen lopen in duurzaamheidstechniek. Schattingen lopen namelijk uiteen van 6 tot 25 jaar. Het is belangrijk om een gedetailleerde berekening te maken op basis van je eigen energiebehoeften, de kosten van de accu en je energiecontract om een nauwkeurige schatting te krijgen. Wij helpen je hier graag mee.

Sinds 2024 is het mogelijk om de BTW terug te krijgen op je aanschafkosten én installatiekosten! Deze besparing van 21% scheelt behoorlijk op de terugverdientijd.

Bestel nu jouw thuisaccu

Ga jij voor maximaal profiteren van je zonnepanelen of vooroplopen in duurzaamheid? Bestel dan nu direct een voordelige, hoge kwaliteit Growatt thuisaccu. Of vraag een offerte aan voor een volledig ontzorgde (BTW-vrije) installatie.

Thuisaccu installeren in

Leeuwarden en Friesland

Van der Veen ZON is jouw betrouwbare partij voor de installatie van jouw thuisaccu in Friesland en Leeuwarden. We zorgen er niet alleen dat de installatie volgens de regels gebeurt, maar spannen ons in om de installatie zowel in de meterkast als van de accu zelf, netjes en zorgvuldig uit te voeren.

Benieuwd naar een vrijblijvende offerte? Neem contact op en we regelen het!