Zonnepanelen voor uw bedrijfspand

Verduurzamen, besparen, profileren

Direct vrijblijvend aanvragen

600+

Woningen en bedrijven voorzien van zonnepanelen

Subsidie mogelijk

Voor zonnepanelen, zonneboiler en/of hybride warmtepomp

5 jaar

Gemiddelde terugverdientijd van uw investering in zonnepanelen

zonnepanelen voor bedrijfspand

Verduurzamen is geen keuze meer

Steeds meer huizenbezitters hebben zonnepanelen op hun dak: lagere maandlasten, in 5 tot 7 jaar terugverdiend én bijdragen aan een schoner milieu. Bovendien kan tot 2025 volledig gesaldeerd worden en daarna teruggeleverd.

Maar ook u als ondernemer kunt er niet meer onderuit. De bovenstaande voordelen gelden namelijk ook voor u. En ook zakelijk zijn er subsidies beschikbaar die uw investering verlagen.

De helft van de consumenten geeft aan duurzaamheid belangrijk te vinden. Als u duurzaam onderneemt, wordt u daarmee een aantrekkelijkere keuze, welke markt u zich ook in bevindt.

Waar wacht u nog op? 

Vrijblijvend Aanvragen

Installatie in 1 werkdag

incl. aansluiten meterkast

Eigen monteurs

betrouwbaar en veilig

1 aanspreekpunt

wij regelen alles van A tot Z

Andere tevreden klanten over ons:

De communicatie was  altijd snel en duidelijk en de plaatsing zeer professioneel.

F. Drost
Supergoed advies over zonnepanelen ontvangen. Net als service en vakkundige montage, top! Eigenaar neemt alle tijd voor je en  weet waarover hij praat. Aanrader!
R. de Jong

Vriendelijk en behulpzaam. Leveren netjes werk. Zeker een aanrader

S. van der Graaff

Lager energielabel = hogere waarde

Een all-in topinstallatie

Bij Van der Veen ZON bent u ervan verzekerd dat de complete installatie volledig voor u wordt geregeld en verzorgd. Onze belofte is dat we u zoveel mogelijk ontzorgen rondom verduurzaming

We bepalen met de allerbeste software de optimale ligging en oriëntatie voor uw zonnepanelen. Zo kunnen we zoveel mogelijk opbrengst uit elk paneel halen. U krijgt bovendien verschillende keuzes in zonnepanelen en omvormers om zo tot een installatie te komen die past bij uw verbruik en wensen.

Al onze monteurs zijn in het bezit van de juiste certificering zodat uzeker weet dat de installatie goed en veilig gebeurt. Bovendien maken we uitsluitend gebruik van kwalitatief materiaal om een lange levensduur en veiligheid te garanderen. 

Bij de installatie van zonnepanelen is het aansluiten in de meterkast inbegrepen. U heeft dus geen andere partijen nodig. Bovendien werken we de bekabeling overal netjes weg.

Direct aanvragen


van  der veen zon eigenaar

Profiteer van subsidies

Voor consumenten zijn zonnepanelen BTW vrij, maar daar heeft u als ondernemer niets aan natuurlijk. Gelukkig zijn er voor u andere mogelijkheden! Zo kunt u bijvoorbeeld profiteren voor subsidies die er niet zijn voor consumenten, waardoor u voordelig kunt verduurzamen.

  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): Deze subsidie is alleen nog in 2023 aan te vragen en is bedoeld voor de installatie van onder andere zonnepanelen, zonneboilers en hybride warmtepompen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld €125 per kiloWattpiek aan zonnepanelen en tot duizenden euro's voor een hybride warmtepomp, afhankelijk van het model.

  • Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE++): Deze regeling is exploitatiesubsidie voor duurzame energie, waarbij u 12 of 15 jaar lang een variabele subsidie krijgt voor uw energierekening.

  • Energie-investeringsaftrek (EIA): Met de EIA kunnen ondernemers die onder de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting vallen, zo'n 11% voordelen krijgen voor investeringen in energiebesparende technieken en duurzame energie.

  • Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL): Deze regelingen bieden fiscale voordelen voor investeringen in milieuvriendelijke technieken en apparatuur, waaronder laadpalen.

  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Deze regeling is bedoeld voor kleine ondernemers en biedt fiscale voordelen voor investeringen in bedrijfsmiddelen, zoals zonnepanelen en airco's.


Er is dus veel mogelijk! Welke subsidie u gebruik van kunt maken hangt wel af van bepaalde voorwaarden, zoals de grootte van uw bedrijf. 


friesland zonnepanelen kopen

Salderen en terugleveren

Wist u dat u ook als zakelijk gebruiker kunt salderen? Dit werkt op dezelfde manier als particulier. Waarbij u de energie die u aan het stroomnet teruglevert, vergoed krijgt tegen hetzelfde tarief als u stroom afneemt. 

Deze regeling wordt vanaf 2025 afgebouwd en stopt in 2031. Vanaf dan krijgt u enkel een terugleververgoeding die per energieleverancier verschilt. Hoe sneller u investeert in zonnepanelen, des te langer u kunt salderen en hoe korter uw terugverdientijd is!

Vragen over zonnepanelen?

Vragen over hoe lang zonnepanelen meegaan, wat ze opleveren, wat een omvormer doet of andere vragen? U mag ze altijd aan ons stellen! Maar we hebben de meestgestelde vragen alvast voor u beantwoord in onze kennisbank!

Wat gebeurt er na uw aanvraag?

Na uwaanvraag nemen we binnen enkele werkdagen contact met u op. We bespreken dan uw wensen en kijken naar de mogelijkheden van het dak en de ligging van het pand. Dit kan met onze speciale moderne software en door gebruik van luchtkaarten zelfs helemaal digitaal.

We helpen u ook op weg met de regelingen rondom subsidies zodat uw verduurzaming zo voordelig mogelijk is

Ervaringen van onze klanten:

Professionele medewerkers, nette afwerking binnenshuis, duidelijke toelichting op verrichtte werkzaamheden.

S.J Pietersma - Drachten

Nauwkeurig, op tijd en erg tevreden.

J. Hiemstra- Heerenveen

Fijne ervaring met Van der Veen Zon! Goede service en er werd netjes gewerkt, dit geldt zowel voor de electra als de plaatsing van panelen.

W. Hartlief