solar edge power optimzers

Wat is een power optimizer?

Een power optimizer verhoogt het rendement en zorgt dat de opbrengst van ieder zonnepaneel maximaal benut wordt. Door dit slimme systeem werkt ieder zonnepaneel afzonderlijk. Ligt dus een of meer van de zonnepanelen in de schaduw? Dan heeft dat geen invloed op de opbrengst van de overige zonnepanelen. Dit heeft er mee te maken dat een gewone opstelling zonnepanelen in serie is aangesloten, met optimizers wordt dat veranderd in paralel. Vergelijk het maar met je kerstverlichting. In ouderwetse of goedkope verlichting doet geen enkel lampje het wanneer er 1 stuk is gegaan. Die zijn dan in serie aangesloten. Wanneer je ze paralel aansluit maakt het niet uit of er een lampje stuk is, de rest blijft gewoon werken.

Waarom kiezen voor power optimizers?

Daken die altijd vol in de zon staan hebben in principe geen Power Optimizers nodig. Dit maakt het alleen maar duurder. Maar daken die af en toe in de schaduw vallen of waarbij zonnepanelen in verschillende hellingshoeken liggen zijn power optimizers een uitkomst.  Panelen die in de schaduw liggen of om een andere reden de opbrengst van de hele serie panelen nadelig beïnvloed kunnen hiermee omzeild worden. 

Zonnepanelen met power optimizers zijn veiliger.

Omdat elk zonnepaneel een power optimizer heeft is dit veiliger. Power optimizers kunnen de spanning van de zonnepanelen tot een veilig niveau verlagen. Power optimizers schakelen ook direct de spanning van de bedrading af, zodra bijvoorbeeld een zekering in de meterkast uitvalt.

Ontdek hier wat SolarEdge power optimizers zijn...

Reactie plaatsen