Wat zijn de voordelen van Zonnepanelen?

Zonnepanelen hebben vele voordelen. Ze bieden niet alleen een financieel voordeel. Je draagt ook bij aan een beter milieu.


  • Je krijgt een lagere energierekening.

Dit komt omdat je zelf je eigen groene stroom opwekt.
  • De waarde van je woning zal stijgen.

Omdat je woning energiezuiniger wordt krijgt je huis een hoger energielabel. Er is niet een bepaalde rekensom voor, maar meestal wordt je investering in zonnepanelen verdubbeld in de waarde van jouw woning. Dus heb je een PV-panelen systeem van € 5000,- dan kan je er vanuit gaan dat je woning gemiddeld € 10.000,- meer waard wordt * 

*Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend. 
  • Krijg 21% Btw terug.

Ondanks dat de subsidies zijn gestopt voor het aanschaffen van zonnepanelen, kan je op het moment van schrijven wel gebruik maken van de 21% Btw-teruggave over de aanschaf en installatie van je zonnepanelen. Achteraf gezien is dit nog voordeliger voor de klant dan de subsidie van destijds. Deze had namelijk een maximum van € 650,-.  
  • Milieuvriendelijk.

Zonne-energie is een schone vorm van energie opwekken. Hierdoor heb je niet te maken met CO2-uitstoot. Per m2 zonnepaneel wordt er per jaar 60 kg CO2-uitstoot bespaard. Dit is een stap in de goede richting om het broeikaseffect tegen te gaan.
  • Duurzame vorm van energie opwekken.

De zon is een onuitputtelijke energiebron. Ook op minder zonnige dagen in de herfst of in de winter wordt er nog zonne-energie opgewekt. Fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie en steenkool raken op den duur verzadigd. De zon zal altijd blijven schijnen. 
  • Zonnepanelen hebben een lange levensduur.

De techniek staat niet stil. 10 jaar geleden ging een PV-panelen systeem maximaal 20 jaar mee. Tegenwoordig is de levensduur al snel tussen de 25-30 jaar. De terugverdientijd van zonnepanelen is gemiddeld 8 jaar. Dus je krijgt circa 13 jaar ‘gratis’ stroom.
  • Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig.

Omdat het in ons land ook geregeld regent, spoelt het regenwater het meeste vuil van de panelen af. Toch kan het zijn dat er vuil achterblijft wat zorgt voor een mindere opbrengst. Wil je een optimaal rendement uit je zonnepanelen? Laat ze dan 1 á 2 keer per jaar controleren op vuil en beschadigingen. Als je de zonnepanelen wilt laten schoonmaken, dan adviseren we dit altijd te doen voordat het voorjaar begint. Dan krijg je het hoogste rendement tijdens de eerste zonnige dagen.

 
Reactie plaatsen