Zonnepaneel schutting, iets voor jou?
18 april 2024 
1 min. leestijd

Zonnepaneel schutting, iets voor jou?

Een nieuwe trend in duurzaamheidsland: een zonnepanelen schutting! Een zonnepanelen schutting is een innovatieve combinatie van een tuinafscheiding en zonnepanelen. Het concept is ontworpen om de functionaliteit van een schutting te combineren met duurzame energieopwekking. Is het iets voor jou? Wij vertellen het je.

Dat je zonnepanelen op het dak of op de grond kan plaatsen, is geen verrassing. Maar de persoon die als eerste zijn schutting van planken, verving door één van zonnepanelen, had een bijzonder goed idee! De een vindt het geen gezicht, de ander supervet.

Een schutting van zonnepanelen?

Een schutting van zonnepanelen is niet bijzonder ingewikkeld. In plaats van op rails of beugels, worden de zonnepanelen tussen schuttingpalen bevestigd. Eventueel kunnen ook bifacial zonnepanelen geplaatst worden die aan beide kanten opwekken. Zodat er gedurende de dag meer zonlicht "gevangen" kan worden. Door gebruik te maken van micro-omvormers hoeven er maar weinig kabels naar de schutting te lopen en kan dit netjes verwerkt worden.

Zonnepanelen rechtop, werkt dat?

Zonnepanelen worden natuurlijk normaal gesproken onder een hoek geplaatst. Dit is normaliter ook een gunstige opstelling. Maar wanneer de zonnepanelen bifacial zijn en rechtop in de vrije ruimte geplaatst kunnen worden, kunnen ze zelfs 30 tot 40% meer stroom leveren dan in een traditionele opstelling!

Is een schutting van zonnepanelen iets voor mij?

Zie jij dat wel zitten, zonnepanelen als schutting in plaats van een haag of houten schutting? Van der Veen ZON plaatst in samenwerking met Gemar Schuttingen, zonnepaneel schuttingen op maat in Friesland en net daarbuiten. Afhankelijk van jouw wensen kan de schutting samengesteld worden uit zoveel mogelijk zonnepanelen, of juist een elegant afwisseling met hout en zonnepanelen.

Natuurlijk moet jouw tuin wel zo gepositioneerd zijn dat de zonnepaneel schutting ook rendabel is. Wij berekenen voor jou de beste opstelling.

Interesse in een schutting van zonnepanelen?

We zien zonnepanelen op steeds meer plekken! Als zonnepark op het land of op het water, als overkapping van parkeerplaatsen en tegenwoordig zelfs als zonwering bij appartementencomplexen. Wat zou de volgende stap zijn?

Ben jij benieuwd of jouw tuin geschikt is voor een zonnepaneel schutting? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Over de schrijver
Reactie plaatsen