Wat is een hybride warmtepomp?

Wat is een hybride warmtepomp?

Wanneer er overnadenkt om je woning te verduurzamen, is een hybride warmtepomp een apparaat wat je al snel tegen zult komen? Maar wat is een hybride warmtepomp, wat levert het op en wat kost het? Wij vertellen je het! Van der Veen ZON is jouw partner in de overstap naar duurzame energie.

Het belang van de hybride warmtepomp?

De hybride warmtepomp is een geavanceerd systeem wat cruciaal naar een groenere toekomst. Het grote voordeel van een hybride warmtpomp is dat het perfect is voor de verduurzaming van bestaande woningen omdat er relatief weinig aanpassingen gedaan hoeven worden. Bovendien levert het een forse besparing van je gasverbruik op en daarmee wordt je energierekening behoorlijk verlaagd.

Een hybride warmtepomp is een efficiënt verwarmingssysteem dat samenwerkt met jouw bestaande CV-ketel. Het gebruikt elektriciteit voor de warmtepomp en gas voor de CV-ketel, indien nodig. Deze combinatie maakt het een 'hybride' oplossing.

Hoe werkt het?

De hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, zelfs bij lage temperaturen, en gebruikt deze om het water in jouw verwarmingssysteem op te warmen. Hiermee wordt al het water waarmee je huis wordt verwarmd, elektrisch verkregen. Als het buiten erg koud wordt of als er meer warmte nodig is, springt de CV-ketel bij. Zo heb je altijd een comfortabel warm huis.

De hybride warmtepomp verwarmt het water in je radiatoren. De CV ketel verwarmt nog steeds het water wat uit de kraan komt. Omdat vrijwel het meeste warme water in je huis gebruikt wordt voor verwarming, bespaart een hybride warmtepomp tot wel 60% in gasverbruik!

De voordelen van een Hybride Warmtepomp

Energiebesparing: Verlaag jouw gasverbruik tot 60%, wat resulteert in lagere energiekosten.

Milieuvriendelijk: Verminder jouw CO2-uitstoot aanzienlijk, zo'n 25%.

Toekomstgericht: Met de nadruk op duurzaamheid en gasreductie is een hybride warmtepomp een slimme investering voor de toekomst.

Subsidies: Profiteer van overheidsinitiatieven om de kosten te verlagen.

Gebruiksgemak: De hybride warmtepomp werkt naadloos met jouw huidige verwarmingssysteem en is eenvoudig te bedienen.

Is een hybride warmtepomp geschikt voor mijn woning?

Dit hangt af van diverse factoren, zoals de isolatie van jouw huis en jouw huidige verwarmingssysteem. Wij van Van der Veen ZON bieden persoonlijk advies om te bepalen of een hybride warmtepomp past bij jouw situatie. 

Over het algemeen zijn er voor de meeste woningen weinig aanpassingen nodig. Door beter te isoleren wordt je huis altijd duurzamer, maar om een hybride warmtepomp te kunnen inzetten, heb je slechts "matige" isolatie nodig. Bij een hybride warmtepomp hoeft doorgaans niets te worden aangepast aan je radiatoren.

Investeren in een Hybride Warmtepomp

De investeringskosten variëren, maar dankzij subsidies en de besparing op jouw energierekening, is de terugverdientijd vaak korter dan je denkt. 

Lees hier wat een hybride warmtepomp ongeveer kost.

Is de hybride warmtepomp misschien iets voor jou?

Een hybride warmtepomp is een uitstekende keuze voor jou als je wilt besparen op energiekosten en tegelijkertijd iets goeds wilt doen voor het milieu. Bij Van der Veen ZON helpen we je graag met een soepele overgang naar deze milieuvriendelijke verwarmingsoplossing.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in hybride warmtepompen? Neem contact op met Van der Veen ZON voor advies op maat. Samen zetten we stappen naar een groenere toekomst! Wij installeren hybride warmtepompen in heel Friesland (inclusief de waddeneilanden) en net daarbuiten. 


Reactie plaatsen