subsidie op zonnepanelen

Krijg je subsidie bij de aanschaf van zonnepanelen?

De subsidie voor het aanschaffen van zonnepanelen is per 2013 te komen vervallen en vervangen door een BTW teruggave regeling. Hierbij kon je 21% BTW naderhand terugvragen, na enige administratie (die wij gratis voor je uitvoerden). Deze regeling is inmiddels ook komen te vervallen.

Per 1 januari 2023 zijn zonnepanelen vrijgesteld van BTW. Lees daar hier meer over.

Lokale subsidies

Op lokaal niveau (provincie, regio of gemeente) bestaat vaak nog wel de mogelijkheid tot het verkrijgen van subsidie voor zonnepanelen. Er zijn een aantal gemeenten die nog potjes hebben voor subsidie voor de aanschaf van zonnepanelen. Informeer daarom altijd even bij jouw gemeente of er nog geld beschikbaar is. In dit geval is het wel: ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt.’

Duurzaamheidslening

Een andere mogelijkheid is het aanvragen van een duurzaamheidslening. Dit is een lening tegen een zeer lage rente die je kunt gebruiken voor het duurzamer maken van je woning.

Veel gemeentes bieden in samenwerking met het SVN een duurzaamheidslening aan. Kijk op deze pagina of jouw gemeente zoiets aanbiedt en of je ervoor in aanmerking komt.

Ook andere geldverstrekkers zoals banken en hypotheekverstrekkers bieden vaak duurzaamheidsleningen aan. Maar vergelijk de kosten en voorwaarden goed.

De Salderingsregeling

Dit is een tegemoetkoming van de overheid voor het terugleveren van je groene stroom. Hieronder ontdek je meer artikelen over de salderingsregeling

Relevante artikelen:

Reactie plaatsen