wat is STEK

Wat is een STEK-certificering?

STEK staat voor Stichting Emissiepreventie Koudetechniek. Deze stichting is opgericht in 1992 met als doel de emissies in de koelsector terugdringen dan wel voorkomen. Als we het over emissies hebben dan bedoelen we alle situaties  

STEK-gecertificeerde ondernemers staan garant voor het afleveren van werkzaamheden van hoog afgeleverde kwaliteit met oog voor veiligheid en een duurzame samenleving. Elke 2 jaar wordt de ondernemer geauditeerd door de onafhankelijke certificeringsinstantie SGS INTRON. Deze certificatie- en inspectie-instelling heeft meer dan 20 jaar ervaring in de koeltechniek sector. 

Een STEK-Gecertificeerde ondernemer die zijn A-module heeft behaald, voldoet ruim aan de eisen van BRL 100. De afkorting BRL staat voor BedrijfsRichtLijn voor bedrijven. Installatiebedrijven (die airco’s en/of warmtepompen installeren) die werken met F-Gassen zijn sinds 1 april 2020 verplicht om deze certificering te behalen. Hiermee tonen ze aan dat ze voldoen aan de Europese F-gassenverordening.

Uiteraard beschikt van der Veen ZON als airco-installateur over deze STEK certificering.


Relevante kennisbank artikelen:

Reactie plaatsen