Waarom heeft een mobiele airco een afvoerslang?

Een mobiele airco heeft een afvoerslang, omdat het zijn warme lucht en warme vocht moet afvoeren naar buiten. Als dit niet het geval zou zijn, dan zou je ruimte binnen de kortste keren weer warm zijn. Mobiele airco's behoren tot de monoblock airco's.

Een mobiele airco heeft wel de naam van mobiliteit, maar eigenlijk is hij niet zo mobiel. Hij moet namelijk altijd in de buurt van een raam of deur staan. Dit komt door de afvoerslang. Doorgaans heeft een mobiele airco wieltjes, maar dit is niet altijd het geval. Let hier dus op bij de aanschaf.

Wat is de dikte van de afvoerslang van een mobiele airco?

De dikte van de afvoerslang van een airco varieert per model. De gemiddelde dikte ligt rond de 13 cm. Als je een mobiele airco aanschaft vergeet dan ook niet een raamafdichting te halen voor de slang. Het beste kan er gekozen worden voor een gat in de muur voor de afvoer van de warme lucht. 

Het is ook mogelijk om de afvoerslang op bijvoorbeeld een condensor aan te sluiten. Houd er wel rekening mee dat tijdens warme dagen de bak snel vol komt met vocht. Vergeet deze dan niet tijdig te legen. Voordat de bak overstroomd met alle nadelige gevolgen van dien.


Relevante kennisbank artikelen:

Reactie plaatsen